SKŁADNIKI:
5 żółtek
80 g cukru
2 i 1/2 szklanki mąki
250 g margaryny
2 łyżeczki proszku do pieczenia
SKŁADNIKI NA MASĘ 1:
100 g margaryny
1/2 szklanki sezamu
80 g cukru pudru
2 łyżeczki miodu
SKŁADNIKI NA MASĘ 2:
5 białek
200 g wiórków kokosowych
80 g cukru pudru
SKŁADNIKI NA MASĘ 3:
250 g margaryny
150 g chałwy
80 g cukru pudru
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
CIASTO:
Wszystkie składniki na ciasto zagniatamy i dzielimy na dwie równe części.
Blaszkę ( średniej wielkości ) wykładamy papierem do pieczenia, wykładamy jedną część ciasta.
MASA1: Sezam podsmażamy na patelni i dodajemy pozostałe składniki masy 1. Masę 1 przełożyć na ciasto i piec ok. 35 min. w temperaturze 180C.
Masa 2: białka ubić z cukrem i wymieszać z wiórkami.
Drugą część ciasta wkładamy na blaszkę i wykładamy masę 2 - z wiórkami kokosowymi. Pieczemy 35 mni. w temperaturze 180C.
Masa 3: składniki na trzecią masę rozpuszczamy w rondelku.
Upieczone ciasta łączymy, pomiędzy nie nakładamy połowę masy 3 - z chałwą.
Drugą część masy 3 z chałwą polewamy wierzch ciasta
Smacznego.